top of page

Forum Posts

Rhino H.
May 10, 2024
In LAC banden
Från Kvartal av Jan Almäng 29 oktober 2021 Säkerhetspolisens hemlighet från mordnatten Ingress: "Natten då Olof Palme mördades hade Säkerhetspolisen en underrättelseoperation i centrala Stockholm som av allt att döma benämndes Cosi fan tutte.  Det visar nu utlämnade dokument, skriver docent Jan Almäng. Det enda om operationen som Palmeutredningen fått från Säkerhetspolisen är ett pm skrivet två år efter mordet." Utdrag ur artikeln: "Ryssroteln och Cosi fan tutte Den första öppna uppgiften om att ryssroteln skulle ha deltagit i en operation under mordnatten kom från dataexperten, journalisten och författaren Ulf Lingärde. Han förekom flitigt under 1980- och 90-talet som debattör av mordet, och 1998 skrev han ett brev till en av ledamöterna i Granskningskommissionen. Lingärde skriver bland annat att Säpos ryssrotel under mordnatten planerade en operation i Stockholm. Operationen syftade till att gripa ”en mycket hög militär på bar gärning i sin kontakt med öst”. Men operationen ska inte ha haft något med mordet att göra. Däremot ska en del av iakttagelserna av män med walkie-talkie ha gjorts av ryssrotelns personal." Ett par avgörande frågor att ställa med anledning av dessa uppgifter Vem var det som skulle gripas? Vad hade statsministern, och hans dubbelgångare, för roll i operationen?
0
0
35
Rhino H.
Feb 25, 2023
In LAC banden
Aftonbladet den 25 februari 2016 "Den hemliga organisationen Stay Behind skulle försvara Sverige i händelse av en sovjetisk ockupation – men har också kopplats till mordet på Olof Palme. Nu går ex-agenten Donald Forsberg ut med sitt vittnesmål om en hemlig spaningsoperation under kvällen då statsministern mördades. – Jag mötte två personer från den här gruppen i centrala Stockholm men att de skulle ha varit involverade i mordet är rent nonsens, säger Donald Forsberg." https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WLxbaG/nya-palmeforhor-med-ex-agent--om-stay-behind Man måste också fråga sig: Vilken främmande makt som kan misstänkas, och som var kapabel, hade intresse samt utförde dylika gärningar, har inte varit föremål för utredning och har inte fått nämnas i utredningen? Kan det verkligen finnas en sådan, vara på det sättet? Jo, Sovjetunionen.
0
8
280
Rhino H.
Feb 12, 2023
In LAC banden
Hoppas alla lyssnar på https://www.youtube.com/@postumhumanitas
1
5
837
Rhino H.
Sep 03, 2022
In LAC banden
Brodern: https://proletaren.se/artikel/nya-uppgifter-och-outredda-spar-sviken-och-forradd-av-de-egna "Vidare hävdar Anki att hon känner igen Dekorimamannen från ett gym som hon brukade besöka – inte som en tränande person utan en som var där för att besöka sin bror. Och på det här gymmet tränade Ivo Avsan, bror till Anti Avsan." Barnen: "Gratuleras till: 50-årsdagen 8/1 2008.Yrke: Rådman i Stockholms tingsrätt. Riksdagsledamot för moderaterna och därför tjänstledig från tingsrätten under innevarande mandatperiod.Familj: Hustrun Ellinor, system­ekolog och snart också 50-åring, barnen Elise, 26 år, biträdande jurist på advokatbyrå, John, 23 år, befäl inom Amfibiekåren, Ted, 20 år, möbelsnickare och Amanda, 18 år, student till våren."
1
3
245

Rhino H.

More actions
bottom of page