top of page
AS.JPG

ASAP ROCKY

Rapparen som blev bjuden på logi på hotell Kronan

Historien om ASAP som i en video sågs kasta en person i marken, blev viral och vida omtalad. Fri som en fågel gällde inte när ASAP traskade runt i tårtbiten, högst upp på Kronobergshäktet. Hur hamnade ASAP där egentligen och var det rätt? Skall man bli häktad och inlåst i 30 dagar för att ha kastat en person i marken? 

Frågan som därtill bör vara berättigad är varför följde målsäganden efter ASAP sådan lång tid, detta fast ASAP´S vänner flera ggr ombett målsäganden att inte följa efter dem mer.

Svaret är att målsäganden ville ha betalt för sina hörlurar som han självmant och med stor kraft, kastade rakt i huvudet på ASAP´S livvakt. OK! Men det var ju målsäganden som kastade dem i huvudet "in the first place" så målsäganden med sin medvetna handling och agerande, fick effekten att dennes hörlurar gick sönder... och då skulle skadan (hörlurarna) betalas av ASAP? 

Ytterligare ett moment var att det som uppfattades i media, var att målsäganden inte visste att det var ASAP som gick runt på stan i egen hög person. Njaa... vad kan man tro om detta? Är detta rimligt?

När man analyserar polisens utmärkta förundersökning på ca 500 sidor (för en armkrok ner i backen och en krossad flaska tydligen), så framträder många saker som jag ansåg behövdes tittas närmare på.

Därtill framkom det att filmen och ljudet inte analyserats eller tvättats till huvudförhandlingen... what a shame. Vad hade videon berättat för historia? Visste målsäganden innerst inne att det var ASAP som han följde efter? Vad betyder då detta? Provocerades bråket fram för eventuella skadeståndsanspråk?

Följ med på analysen och hörbarhetsförbättringar... kommer snart

bottom of page