top of page

LAC BANDEN

LÄNSALARMERINGS CENTRALEN

Det finns enligt polisen ca 3 timmar och 20 minuter av LAC banden i deras ägo. Detta inbegriper då samtal som kan ha ringts från telefonkiosker eller andra samtal / konversationer mellan operatörer på LAC till polisens sambandscentral / sjukhus mm under mordnatten.


Det kan även inbegripa samtal som vittnen har ringt från telefonkiosker,  restauranger mm till dåvarande 90.000 (SOS ALARM).  Samtal som är av vikt och kan kasta ljus på antal gärningsmän och antal skott som sköts samt andra viktiga och kritiska  observationer.

Banden lämnas inte ut och utskrifter skulle med största sannolikhet maskas till oigenkännlighet, vilket gör fortsatt kontakt till ett slöseri med tid.

Arbetet sker istället med ett band som lämnats ut från polisen och därtill med band som samlats in från olika källor. Tillsammans ger det mycket information som presenteras genom videor. Läs vidare nedan.

Band _edited.jpg
Virgil Foto.JPG

MAURICIO VIGIL

Signalforskare på Rymdbolaget i Kiruna

Någon har ändrat på Larmcentralens band från natten då Olof Palme mördades. Det menar Mauricio Vigil efter tre månaders teknisk analys. Han får idag stöd av en av Sveriges främsta experter på tid och frekvens. Det är mycket som inte stämmer säger han (not citat samt bild från Aftonbladet måndag 5 september 1988)

Mauricio Vigil författade en artikel till Göran Beckerus på DN-Debattredaktionen 88-12-10. Nedan kan man läsa utkastet/ artikelförslaget, med information och åsikter  (not stäng sedan ner pdf flik för att automatiskt återvända till hemsidan)

S1.JPG
S2.JPG

LAC BANDEN

MER INFO

Gå gärna in på följande hemsida för att läsa mer om LAC banden

bottom of page